Potaž od brokolija

  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U šerpi u zagrejano ulje dodajte po 1 kašičicu belog luka u prahu, majčine dušice i bosiljka. Pustite ih par sekundi da puste svoju aromu u ulje.
    2. Dodajte praziluk iseckan na kolutove. Kad praziluk omekša, i krugovi se odvoje jedan od drugog, dodajte celer. Pustite da se celer prži sa prazilukom i začinima jedan minut, pa dodajte smrznuti Frikom brokoli.
    3. Smrznuti brokoli će pustiti vodu i sve zajedno će se dinstati. Povrće zalijte bujonom i kuvajte. Pošto je bujon dovoljno slan, nema potrebe dodatno soliti potaž.

      Za bujon možete koristiti kupovne kocke: pileću, goveđu ili od povrća, ili ga sami napravite tako što ćete skuvati: crni luk, šargarepu, celer i paškanat - kome možete dodati meso (junetina, piletina). Kada je sve skuvano, procedite, i vodu u kojoj je kuvano povrće (i meso) tj. bujon koristite za pripremu jela. Bujon možete zalediti i po potrebi ga koristiti.

    4. Kada je povrće skuvano, dodajte listiće sveže nane i štapnim mikserom ispasirajte.
    5. Kiselu pavlaku umutite i po jednu kašiku dodajte u tanjir sa potažom.
    6. Preporuka: uz potaž služite ražnjiće sa grilovanom pilećom džigericom i kolutićima starog hleba koji ste u tiganju, na malo maslaca, propržili sa obe strane (da porumene) i posuli belim lukom u prahu i solju.

    Potaž služiti topao.
    Prijatno!

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!