toggle menu Frikom
Srpski
Toggle search

Napunite se energijom od ranog jutra

Napunite se energijom od ranog jutra

Napunite se energijom od ranog jutra

Dobro je poznato da je doručak najvažniji obrok tokom dana, jer nam on pokreće organizam i određuje šta i kako ćemo jesti u toku dana. Dokazano je da ljudi koji redovno doručkuju brže gube kilograme od onih koji preskaču ovaj obrok i imaju znatno više energije tokom dana.

Jutro je temelj svakog dana, vreme kada treba poštovati male rituale i priremiti se kako valja za još jedan radni dan.

Postoji recept za uspešan početak dana. Uključite rernu, uzmite Frikomove Hrono pogačice - brzo smrznuti proizvod od testa, od mešavine brašna spelte, heljde i raži sa dodatkom semenki suncokreta i susama i celih zrna raži i heljde. U prethodno zagrejanu pećnicu na 220 stepeni stavite smrznute pločice, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Dan započnite mirisnim i ukusnim Hrono pogačicama, koje za doručak možete da kombinujete sa raznim namazima - od humusa, avokada ili možda uz namaz od ljute paprike i susama.

Od pogačica možete da napravite i ukusan sendvič sa pršutom i sirom, ili sa lososom, mirđijom i krastavcem. Hrono pogačice možete da “smažete” samo sa jogurtom, ili da naparavite bogat doručak uz jaja sa origanom, domaći ajvar i puter sa mirođijom.

 

Frikom.rs