Pravila nagradnog konkursa “NAJDRAŽI PROIZVOD” za Instagram

  • 29.01.2024.

Član 1.

ORGANIZATOR I UČESNICI

Nagradni konkurs „Najdraži proizvod” (u daljem tekstu: Konkurs)  priređuje i organizuje: Frikom d.o.o. Beograd, Zrenjaninski put bb, 11213 Beograd, PIB: 100003092, matični broj 7042728 (u daljem tekstu: Organizator).

Lica, korisnici društvene mreže Instagram, koja se prijave radi učestvovanja na Konkursu, dalje u tekstu se nazivaju Učesnik ili Učesnici.

Član 2.

PRAVO UČESTVOVANJA

Pravo učestvovanja u Konkursu imaju lica sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije (bez teritorije

Kosova i Metohije), koji su korisnici društvene mreže Instagram i koji:

  1. prate @frikomsrbija Instagram stranicu.
  2. ostave komentar na objavljenoj fotografiji vezanoj za konkurs “Najdraži proizvod”  i napišu koji im je najdraži Frikom proizvod i uz koji recept ga najčešće pripremaju.

Pravo učestvovanja u Konkursu nemaju zaposleni kod Organizatora, niti lica koja su na bilo koji način uključena u priređivanje i organizaciju Konkursa.

Član 3.

SVRHA I TRAJANJE KONKURSA

Nagradni konkurs  “Najdraži proizvod” organizuje se radi promocije Organizatora, njegove delatnosti i proizvoda.

Trajanje nagradnog konkursa, do kad  će organizator prikupljati komentare Učesnika, jeste od  29.01.2024. godine sa početkom u 14:00h do 05.02.2024. godine do 23:59h.

Dana 07.02.2024. godine kroz objavu komentara u vezi konkursa “Najdraži proizvod“ na zvaničnom Instagram profilu Organizatora biće označeni dobitnici nagrade (vaučera u iznosu od po 5.000rsd za kupovinu u Mercator sistemu (Roda/Idea/Mercator)).

Član 4.

PODRUČJE PROMOCIJE

Ova pravila Konkursa (dalje: Pravila) i bliže informacije vezane za sprovođenje Konkursa biće objavljena na zvaničnom Instagram profilu Oranizatora @frikomsrbija.

Pravila Konkursa važe za sve Učesnike koji ispunjavaju propisane uslove za učešće u Konkursu.

Član 5.

OPIS KONKURSA I KAKO UČESTVOVATI NA NJEMU

U periodu trajanja Konkursa, odnosno od 29.01.2024. godine sa početkom u 14:00h do 05.02.2024. godine do 23:59h, učesnici mogu da na kreativan način komentarišu koji im je najdraži Frikom proizvod i uz koji recept ga najčešće pripremaju na zvaničnom Instagram profilu Organizatora, a sve u skladu sa instrukcijama u vezi sa pravom učestvovanja iz prethodnog člana i u skladu sa pravilima ovog Konkursa.

Objavljivanjem kreativne poruke /komentara ispod Instagram objave u kojoj je poziv za učešće u Konkursu, smatraće se da se Učesnik prijavio za učešće u Konkursu i da prihvata pravila Konkursa.

Izbor i proglašenje pobednika u Konkursu

Stručna lica, zaposlena kod Organizatora, će dana 07.02.2024. godine izabrati 5 najkreativnijih komentara i putem komentara na istoj objavi na svom zvaničnom Instagram profilu objaviti dobitnike nagrada (ukupno 5).

Nagrada koja se dodeljuje svakom dobitniku/pobedniku Konkursa je vaučer u iznosu od po 5.000 rsd za kupovinu u Mercator sistemu (Roda/Idea/Mercator).

Nagradu nije moguće zameniti za gotov novac, drugu robu ili uslugu.

Član 6.

KAKO PREUZETI NAGRADU

Nakon objave dobitnika, preko svog zvaničnog  Instagram profila Organizator će, putem direktne poruke, stupiti u kontakt sa licima koji su dobitnici, radi dogovora oko uručenja i preuzimanja nagrade, odnosno ostavljanja kontakt podataka.

Frikom, kao Organizator, sprovodi uručivanje nagrade dobitnicima na osnovu dostavljenih kontakt podataka od strane samog dobitnika.

Organizator će dobitnicima dostaviti nagradu najkasnije u toku 30 radnih dana nakon što je stupio u kontakt sa dobitnikom koji ispunjava uslove Konkursa.

Dobitnik je dužan da u roku od 7 dana od dana prijema poruke od Organizatora dostavi podatke za uručenje i prijem nagrade. Ako u navedenom roku ne dostavi odgovarajuće podatke, smatra se da je odustao od nagrade i neće se tražiti zamenski dobitnik.

Organizator ne snosi odgovornost ukoliko ne može da stupi u kontakt sa dobitnikom u roku određenom u ovim pravilima.

Član 7.

UČESNICI KONKURSA

Učesnici Konkursa ne mogu zahtevati nagrade u većim količinama ili drugačije nagrade od onih koje su definisane u ovim Pravilima od strane Organizatora. Pravila Konkursa važe za sve Učesnike. Učestvovanjem u konkursu, učesnici prihvataju ova pravila.

Član 8.

ŽALBE I REKLAMACIJE

Sve žalbe i reklamacije u vezi sa realizacijom ovog Konkursa rešava Organizator i one se mogu uputiti putem direktne poruke na zvaničnom Instagram profilu Organizatora.

U slučaju osnovanih žalbi i reklamacija Organizator se obavezuje da ih u što kraćem roku reši  i o tome obavesti Učesnika.

Član 9.

ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI

Organizator, kao rukovalac, neće obrađivati podatke o ličnosti svih učesnika, već samo lica koja sa najkreativnijim komentarima budu izabrani kao dobitnici nagrada, i to samo i isključivo radi dostavljanja istih na adrese dobitnika.

Organizator će sa svim podacima o ličnosti koje će prikupljati i obrađivati u toku ovog Konkursa postupati sa posebnom pažnjom, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i drugih relevantnih propisa.

Organizator, kao rukovalac, prikuplja, vodi, održava i obrađuje lične podatake lica isključivo u svrhu sprovođenja Konkursa u skladu sa ovim Pravilima, odnosno radi dostavljanja nagrada dobitnicima.

Organizator koristi i obrađuje lične podatke isključivo dostavljene od strane Učesnika, te je Učesnik odgovoran za tačnost i ispravnost datih podataka. Dostavljeni podaci su oni podaci koje je Organizator prikupio nakon kontaktiranja dobitnika nagrada radi uručenja istih.

Učesnici imaju pravo u bilo kojem trenutku zatražiti informaciju o svojim ličnim podacima koje obrađuje Organizator ili zatražiti ispravku istih, mogu tražiti prestanak korišćenja ili brisanje svojih ličnih podataka u sve ili samo neke svrhe, odnosno i prenos podataka pod zakonskim uslovima.

Za ostvarivanje svih svojih prava i obaveza u pogledu korišćenja ličnih podataka, Učesnik se može obratiti

na e-mail adresu licezazastitupodataka@frikom.rs.

Svi lični podaci će biti zaštićeni primenom primerenih organizacionih i tehničkih mera, te će se sa istima postupati zakonito i pošteno, u skladu sa važećim propisima iz oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Član 10.

MALOLETNI UČESNICI ILI UČESNICI SA OGRANIČENOM ILI ODUZETOM POSLOVNOM SPOSOBNOŠĆU

Ukoliko je Učesnik koji je dobio nagradu maloletno lice ili je lice sa ograničenom ili oduzetom poslovnom sposobnošću, nagradu  može preuzeti isključivo u pratnji roditelja, staratelja ili zakonskog zastupnika.

Član 11.

DISKVALIFIKACIJE IZ KONKURSA

Ukoliko se proceni ili posumnja da neki od Učesnika na bilo koji način pokušava da prekrši Pravila učestvovanja (bilo kakve naznake neregularnog postupanja), Organizator zadržava pravo da Učesnika diskvalifikuje iz Konkursa i zanemari njihovo učestvovanje bez daljeg obrazloženja.

Član 12. POREZI

Učesnici koji su osvojili nagradu ne snose nikakve poreze, obaveze niti naknade direktno povezane sa nagradom koju su osvojili.

Član 13.

MOGUĆNOST PREKIDA KONKURSA

Nagradni konkurs “Najdraži proizvod” može da se prekine samo u slučaju nastupa okolnosti za koje Organizator nije odgovoran, odnosno koje nije mogao da spreči, otkloni ili izbegne. Učesnici će o prekidu konkursa biti obavešteni putem zvaničnog Instagram profila Organizatora.

Član 14.

ODGOVORNOSTI

Organizator ne preuzima odgovornosti za:

  • Bilo koje posledice na štetu Učesnika ili trećeg lica, koje su nastale kao rezultat zloupotrebenačina komunikacije na društvenoj mreži i pravila korišćenja društvene mreže pri učešću u Konkursu i pri realizaciji Konkursa;
  • (Ne)funkcionisanje Instagram mreže i posledice (ne)funkcionisanja bez obzira na razlog (ne)funkcionisanja;
  • (Ne)istinitost podataka koje učesnici ostavljaju.

Član 15.

PRAVO IZMENE OPŠTIH PRAVILA KONKURSA

Organizator zadržava pravo da u bilo koje vreme, iz opravdanih razloga, izvrši izmene ovog Konkursa, uz obavezu da iste, bez odlaganja, objavi na zvaničnom Instagram profilu Organizatora.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!