Cordon bleu je specijalitet od najkvalitetnijeg pilećeg filea, koji u kombinaciji sa pilećom šunkom i Gauda sirom daje poseban ukus. U kombinaciji sa nekom od Frikom mešavina povrća zadovoljiće čula i najzahtevnijih gurmana. Odličan je izbor ukoliko ceo dan radite i nemate snage da dugo vremena provodite u kuhinji pripremajući hranu, a željni ste ukusnog obroka.
Nutritivna vrednost | na 100g |
---|---|
Energetska vrednost | 830 kJ / 198 kcal |
Masti | 8,0 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 2,0 g |
Ugljeni hidrati | 15,0 g |
od kojih šećeri | 1,3 g |
Proteini | 16,0 g |
So | 1,40 g |
Pileći Cordon bleu priprema se na više načina. U tiganju na umereno zagrejanom ulju jelo će biti gotovo za 6-7 minuta. U fritezi na prethodno zagrejanom ulju na 170˚C pržite Cordon bleu 3-4 minuta. Jednako će biti ukusan ako ga pripremate u pećnici 7 minuta na 235˚C.