Hrskavi medaljoni od krompira donose spoj domaćeg ukusa i moderne pripeme. Začinjeni crnim lukom, belim biberom i prstohvatom kurkume. Nude bogatstvo ukusa koje podseća na domaću kuhinju, ali u praktičnom, savremenom obliku. Savršeni su kao ukusan i hrskavi prilog uz ručak, ali i kao brzi doručak ili preukusna večera-trenutak uživanja u svakom delu dana.
Nutritivna vrednost | na 100g |
---|---|
Energija | 659 kJ / 158 kcal |
Masti | 7,6 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,9 g |
Ugljeni hidrati | 19 g |
od kojih šećeri | <0,5 g |
Vlakna | 2,2 g |
Proteini | 2,2 g |
So | 0,75 g |
Pećnica sa ventilatorom (300g proizvoda)
Zagrejte pećnicu na 200C. Zamrznuti proizvod poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 18-20minuta, uz okretanje proizvoda nakon pola vremena pečenja. S obzirom na odstupanja u karakteristikama kuhinjskih uređaja, prilagodite vreme i temperature pećnici koja se koristi i količini proizvoda koji se peče.
Friteza na vruć vazduh (300g proizvoda)
Zagrejte fritezu na 200C u trajanju od 4 minuta. Stavite zamrznuti proizvod u korpu uređaja i ubacite je u fritezu na vruć vazduh. Pecite 9-11 minuta dok proizvod ne postane hrskav i dobije zlatnu boju. Protresite korpu nap ola vremena pripreme. Pre konzumacije ostavite proizvod da odstoji 1 minut. Po potrebi podesite vreme i temperature prema karakteristikama uređaja i količini proizvoda koji se priprema.
Tiganj (200g proizvoda)
U potpunosti uronite zamrznuti proizvod u vruće ulje na temparturi od 175C i pržiti 4-5minuta, dok ne dobije zlanožutu boju i postane hrskav. Pazite da ne prepržite medaljone! Izvadite prženi proizvod iz ulja i odložite ga na kuhinjski ubrus kako biste uklonili višak masnoće. Prilagodite količinu ulja i vreme prženja količini proizvoda koju pripremate.