Da li ste znali da je Minestrone supa, ili u prevodu s italijanskog jezika „velika supa", bila popularno jelo još u doba starih Rimljana? Današnja verzija recepture ove popularne supe razlikuje se gotovo u svim italijanskim regijama, jer baš svako ima svoj tajni sastojak.
Frikom Mešano povrće za minestrone supu sastoji se od šargarepe i krompira u kocki, paškanata i tikvica u kocki, kukuruza šećerca, karfiola, zelene boranije, brokolija, graška i crnog luka.
Ova klasična mešavina od različitog ukusnog povrća učiniće vašu Minestrone supu bogatom i ukusnom.
Nutritivna vrednost | na 100g | |
---|---|---|
Energetska vrednost | 162 kJ / 38 kcal | 1,9%* |
Proteini | 2,0 g | 4,0%* |
Ugljeni hidrati | 5,5 g | 2%* |
od toga šećeri | 1,5 g | 1,7%* |
Masti | 0,7 g | 1,0%* |
od toga zasićenih masnih kiselina | 0,18 g | 0,9%* |
Natrijum | 30 mg | 1%* |
Vlakna | 5,3g | 21,2%* |
Kalijum | 119 mg | 6%* |
Vitamin C | 9,3 mg | 16%* |
Način pripreme: Kuvati 10-15 minuta u ključaloj vodi ili bujonu. Predlog serviranja: U prethodno pripremljeni pileći bujon sa sitnim iseckanim komadićima mesa, dodajte Mešano povrće za Minestrone supu, testeninu i začinite paradajz pireom po ukusu. Kuvajte 10-15 minuta. Serviranu supu poslužite sa parmezanom i prepečenim hlebom, koji ste prethodno posuli sitno seckanim belim lukom.