Crvena boja i sočan neodoljiv slatko-kiselkasti ukus, opravdan je razlog zašto je višnja glavni sastojak brojnih slatkih poslastica. Nastala je ukrštanjem slatke domaće trešnje sa divljim kiselim vrstama i bila je poznata još starim Rimljanima.
Frikom višnja nema koštice i dostupna je svim ljubiteljima ove voćke tokom cele godine.
Neodoljive štrudle, pite, kremaste torte, kolači i voćne osvežavajuće salate nezamislive su bez višnje i njenog specifičnog ukusa koji svakoj poslastici daje posebnu osvežavajuću notu. Kombinacija preliva od vrućih višanja i palačinki punjenih sladoledom, prava je slatka poslastica koja će oduševiti vaše ukućane.
na 100g | % RU* na 100 g | %RU* na 100 g |
---|---|---|
Energetska vrednost | 209 kJ/ 50 kcal | 2,5 |
Masti | 0,3 g | 0,4 |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,0 g | 0,0 |
Ugljeni hidrati | 12,2 g | 4,7 |
od kojih šećeri | 8,5 g | 9,4 |
Vlakna | 1,6 g | |
Proteini | 1,1 g | 2,0 |
So | 0,0 g | 0,0 |
vitamin C | 15,5 mg | 19,4 |
Na sobnoj temperaturi proizvod odmrzavati 2–2,5 sata. Za brzo odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici potrebno je 5–6 min. Nakon odmrzavanja, upotrebiti kao sveže voće.