Koju tajnu kriju najveći kuvari sveta?

19. October 2016.
Autor Slavica
Podelite

Najpoznatiji kuvari današnjice ne žele da podele sa nama recept za jedan od najpoznatijih slatkiša na svetu.

Sigurno ste na televiziji tokom života pogledali brojne kulinarske emisije. Zanimljivo nam je da ih pratimo, iako smo skoro uvek sigurni da ništa slično ne možemo da napravimo sami. Ipak, nismo svi Džejmi Oliver! Često i veliki broj namirnica koje koriste kuvari tih emisija ne mogu da se nabave u našim supermarketima. Nastavljamo da ih gledamo, prija nam da posmatramo kako je neko spretan u kuhinji, kako elegantno meša sastojke ili pravi kolače kao Lorejn Paskal. Ili na koji način Gordon Remzi priprema svoj poznati biftek sa lisnatim testom.

Onda pomislimo, da li sigurno sve kulinarske tajne podele sa nama? Uvek slušamo priče o tajnim receptima, bakama koje ih prenose sa kolena na koleno i kako je najmanji sastojak dovoljan da promeni ukus celog jela. Svako od njih ipak čuva nekoliko recepata koje ne dele sa svim gledaocima i gledateljkama. A ono što ih skoro sve ujedinjuje je tajna dobrog recepta za čokoladni mus.

Koje tajne kriju najpoznatiji svetski kuvari?

Ovu kremastu i penastu poslasticu iz Francuske vole svi koji su imali priliku da je probaju. Opšte je poznato da i većina TV kuvara ima svoje restorane, a ovaj desert često je deo njihovog menija. Svako ga pravi na svoj način, da bi došli do prave teskture slatkiša koji se služi širom sveta.

Zašto baš mus od svih mogućih recepata? Da, postoje dosta komplikovanije torte i kolači, jela za koja je potrebno izdvojiti sate u kuhinji. Ali nijedno od ovih jela na kraju ne zadržava tu jednostavnost, a fenomenalan ukus, kakav ima mus. Umetnost je proceniti koliko ćemo mutiti mus do savršene teksture, a zatim na kojoj ga temperaturi poslužiti.

Za kraj se samo prisetimo one rečenice koju smo čuli toliko puta – male tajne, velikih kuvara. U pitanju su sitnice da i najjednostavnija jela poput musa dobiju specifičan ukus koji prepoznaju i najveći hedonisti. Ono što nije tajna je da je mus najlepše poslužiti ili naručiti u restoranu za voljenu osobu. To bi bile male tajne za velike ljubavi. :)

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!