Oslić sa uštipcima od povrća

  • 20 - 30 minuta
  • Jednostavno
  • za 3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Frikom oslić odledite, posolite, uvaljajte u brašno i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (dok ne porumeni).
    2. Uštipci: Zaleđeni Frikom karfiol, brokoli i blitvu izblendajte. U posudu za mešenje dodajte brašno, jaja, so i izblendan karfiol, blitvu i brokoli. Sve dobro izmešajte. Smesa treba da bude malo gušća nego za palačinke. Po potrebi možete dodati malo obične ili kisele vode da razredite smesu ukoliko je gusta.
    3. Uštipke vadite kašikom i pržite u dubljoj posudi na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
    4. Priprema marinade: peršun, beli luk, kim, mlevenu papriku, maslinovo ulje, so i sok od limuna stavite u tiganj i dobro izmešajte. Ostavite da se marinada kuva, skloniti je pre ključanja i njome prelijte spremljenu ribu.
    5. Ispečeni oslić prelijte marinadom i servirajte uz uštipke od povrća.
    6. Prijatno!

Cela riba

Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.

Ukusno