FRIKOM HRONO Minut: Crveni gulaš
- 120 minuta
- Napredno
- Porcija za 2-3 osobe
Iako brokoli postoji već preko 1000 godina, i dalje svakim danom nastaju novi zanimljivi recepti u kojima je ova zelena lepotica glavna glumica. Ime prevedeno sa latinskog jezika znači „snažna ruka", jer glavna stabljika brokolija predstavlja čvrstu osnovu iz koje se nastavljaju manje stabljike sa sitnim zelenim ukusnim pupoljcima.
Frikom brokoli dostupan je kao namirnica tokom cele godine i vrlo je jednostavna za pripremu. Često se nalazi u hranjivim dečjim kašicama, pa su je mnogi od nas sa veseljem „klopali" već od malih nogu.
Postoji hiljadu različitih načina na koje možete pripremiti ovo ukusno povrće, bilo da je reč o jednostavnom kuvanom brokoliju koji možete pripremiti uz dodatak maslinovog ulja i limunovog soka ili egzotičnim istočnjačkim jelima iz popularnog woka. Brokoli je odličan za pripremu ukusnih krem supa, koje će Vam odmah vratiti poletnost i elan.
na 100g barenog proizvoda | na 100g | po porciji** |
---|---|---|
Energetska vrednost | 145 kJ / 34 kcal | 1,7%* |
Proteini | 2,8 g | 5,6%* |
Ugljeni hidrati | 4,4 g | 1,6%* |
od toga šećeri | 2,1 g | 2,3%* |
Masti | 0,4g | 0,6%* |
od toga zasićenih masnih kiselina | 0,2 g | 0,9%* |
Natrijum | 7 mg | 0,3%* |
Vlakna | 2,5 g | 10%* |
Kalijum | 91 mg | 4,5%* |
Vitamin C | 48 mg | 80%* |
Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: kuvati 5 minuta ili pržiti 10 minuta.
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.