Kremasti rižoto sa lignjama

  • 30 - 35 minuta
  • Jednostavno
  • za 2 - 3 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U dubljoj posudi (šerpi ili tiganju) na malo ulja propržite 1-2 minuta beli luk (izgnješen ili sitno iseckan). Dodajte lignje, posolite i pobiberite i kuvajte 10 minuta, uz povremeno mešanje.
    2. Dodajte belo vino i kuvajte još 10 minuta.
    3. Lignjama dodajte Frikom rižoto, prelite bujonom i dinstajte sve još 10 minuta.
    4. Pred kraj dinstanja dodajte kockicu maslaca (ili margarina) i mešavinu začina, dinstajte rižoto još 5 minuta.
    5. Rižoto služite topao.

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!