Integrisani sistem upravljanja

Frikom kontroliše sve sirovine, kao i postupke u proizvodnom procesu, kako bi ispunio sva očekivanja svojih potrošača. Kvalitet proizvoda i poslovnih procesa, kao i stalno unapređenje poslovnih praksi Frikomov je permanentni i strateški cilj. Za sistemski pristup upravljanju, standardizaciji i poboljšanju poslovnih procesa uspostavljena je služba upravljanja kvalitetom.

Frikom je od početka postojanja polagao najviše na kvalitetu i bezbednosti svojih proizvoda, kako bi zadovoljio potrebe svojih kupaca i potrošača pružajući im kvalitetan, zdravstveno bezbedan proizvod. Sa implementacijom standarda upravljanja bezbednošću i kvalitetom proizvoda, započelo se davnih sedamdesetih godina, započinjanjem saradnje sa multinacionalnom kompanijom “Unilever”.  Akcenat je stavljen na praćenje kvaliteta i osiguranje bezbednosti proizvoda- “od njive do trpeze”, uz uspostavljanje sledljivosti i adekvatno vođenje zapisa. Danas Frikom ima uspostavljen integrisani sistem upravljanja sertifikovan prema zahtevima međunarodnih standarda:

  • ISO 9001:2015 - Sistem menadžmenta kvalitetom
  • ISO 14001:2015 - Sistem menadžmenta životnom sredinom
  • ISO 45001:2018 Sistem menadžmenta bezbednošću i zdravljem na radu
  • HACCP - Bezbednost prehrambenih proizvoda
  • IFS Food 7 - International Food Standard

Usaglašenost  sa zakonskom regulativom

Frikom d.o.o. je kategorizovan kao poslovni subjekt, odobren kao izvozni objekat za trgovinu sladoledom i smrznutim desertima na tržištima zemalja EU, kao i zemalja carinskog saveza pod veterinarskim kontrolnim brojem 73. Svojim aktivnostima i rezultatima u delu upravljanja kvalitetom, bezbednošću hrane, zaštitom životne sredine i zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, Frikom konstantno dokazuje svoju sposobnost zadovoljavanja zahteva zakonske regulative srpskog, regionalnog tržišta, kao i EU tržišta, uspostavljanjem značajnog poslovanja.

Sveobuhvatni pristup zaštiti životne sredine

U svom poslovanju Frikom d.o.o. veliki trud ulaže u zaštitu životne sredine i poštovanje svih akata srpske, regionalne, kao i evropske zakonske regulative. Frikom d.o.o. ima uspostavljen sistem upravljanja zaštitom životne sredine, kako bi kroz zdravu životnu sredinu i zdravo poslovanje doprineo boljem kvalitetu života. Odgovorno ponašanje prema životnoj sredini sprovodi se primenom načela održivog razvoja i čistije proizvodnje.

Sveobuhvatni pristup kompanije zaštiti životne sredine predstavlja korišćenje najboljih izvora energije i sirovina, efektivno upravljanje otpadom, kao i stalno sprečavanje negativnog uticaja na životnu sredinu, kako same proizvodnje tako i proizvoda i usluga organizacije.

VIŠE O nama

Frikom danas

Frikom profil

Ljudski resursi

Razvoj zaposlenih

Product Catalogue

Product Catalogue

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!