Kukuruz Šećerac

Spremite obrok s ovim proizvodom

Kukuruz je iz Severne Amerike u Evropu preneo Kristofer Kolumbo, nakon otkrića novog kontinenta. Povrtna kultura koja je bila popularna među indijanskim plemenima pre nove ere, vrlo brzo se rasprostranila i na starom kontinentu osvojila srca mnogih gurmana.

Frikom kukuruz šećerac dostupan je tokom cele godine i jednostavan je za pripremu. Nezaobilazna je namirnica u meksičkoj kuhinji i odličana je za pripremu pikantnih jela poput mesnih ili povrtnih kombinacija za tortilje i tacose.

Neizostavan je sastojak letnjih osvežavajućih salata i različitih testenina, a može se pripremiti i kao prilog ili krem supa. Mogućnosti su brojne, a sve zavisi od Vaše kreativnosti.

Nutritivna vrednost proizvoda
Nutritivna vrednost na 100g
Energetska vrednost 428 kJ / 102 kcal
Proteini 3,0 g
Ugljeni hidrati 19,2 g
od toga šećera 2,5 g
Masti 1,2 g
od toga zasićenih masnih kiselina 0,4 g
Natrijum 20 mg
Vlakna 2,8 g
Kalijum 171 mg
Vitamin C 7,7 mg
Priprema

Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: kuvati 5 minuta ili pržiti 10 minuta.

Tajna ukusnog obroka sakrivena je u ukusnom, sveže smrznutom Frikom voću i povrću. Od graška i nedoljivog spanaća do mešavina za rusku salatu ili kineska jela i zdrave voćne smoothie-je.

Spremite obrok s ovim proizvodom

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!