Pihtije

  • 25 minuta + vreme potrebno za hlađenje
  • Jednostavno
  • 3-4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ratopiti želatin u vodi i ostaviti 10min da nabubri.
    2. Skuvati Frikom mešavinu za rusku salatu i Frikom kukuruz šećerac prema uputstvu.
    3. U dubljoj posudi kuvati jogurt, ne sme da provri. Želatin dodati u jogurt i sve zajedno kuvati dok se želatin rastopi. Skinuti sa vatre i dodati majonez. Mešati da se dobije kompaktna masa.
    4. U vruću smesu (jogurta, želatina i majoneza) dodati kisele krastavčiće, šunku, obaren Frikom kukuruz šećerac i Frikom mešavinu za rusku salatu. Sve izmešati.
    5. Smesu do pola izliti u kalup ili uski pleh (dubine 10 - 15 cm). Po dužini poređati kuvana jaja i do vrha napuniti ostatkom smese.
    6. Šarene pihtije ostaviti da se ohlade (u frižideru), minimum 12h.


    Preporuka: Najbolje ih je pripremiti 2 dana ranije, pre služenja.


    Ovo predjelo služite hladno.
    Prijatno!

Nezačinjene mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!