Papalina je vrlo popularna u mediteranskoj kuhinji. Može se jesti cela s kostima, pri čemu se u organizam unosi dodatna količina kalcijuma.
Frikom papalina dostupna je tokom cele godine i vrlo je jednostavna za pripremu. Namenjena je ljubiteljima male i sitne ribe.
Nutritivna vrednost | na 100g | |
---|---|---|
Energetska vrednost | 293 kcal / 1229 kJ | 15,0%* |
Proteini | 25,5 g | 51,0%* |
Ugljeni hidrati | 0,0 g | 0,0%* |
od toga šećeri | 0,0 g | 0,0%* |
Masti | 21,5 g | 30,0%* |
od toga zasićene masne kiseline | 6,8 g | 34,0%* |
od toga omega 3 kiseline | 4,5 g | 204,0%* |
Natrijum | 215 mg | 9,0%* |
Vlakna | 0,0 g | 0,0%* |
Kalijum | 409 mg | 20,0%* |
Fosfor | 391 mg | 49%* |
Pre pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Neodmrznute papaline uvaljajte u brašno i stavite u prethodno zagrejano ulje i pržite ih 4 minuta. Pripremljene Papaline pre serviranja začinite i dodajte limunov sok po želji.