Hrskave papaline iz rerne

  • 40 - 50 minuta
  • Srednje
  • za 2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soka limuna, aceta balzamika, izgnječenog ili sitno iseckanog belog luka i peršuna.
    2. Zaleđenim Frikom papalinama prvo odsecite glavu, zatim ih rasecite do repa ka vrhu i otvorite ih, pazeći da se ne raspadnu. Očistite od iznutrica, koje se lako vade jer je riba zaleđena. Izvadite i kičmu. Ovako očišćenu ribu prelijte marinadom i ostavite 15-20 min da odstoji.
    3. Penasto umutite belance. Posolite ga i pobiberite, dodajte brašno i pivo. Smesa treba da bude gusta kao za palačinke.
    4. U činiji pomešati prezle i ljutu mlevenu papriku.
    5. Marinirane papaline umačite prvo u fil od belanaca, brašna i piva, pa ih valjajte u prezle i ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom.
    6. Papaline pecite u prethodno zagrajanoj rerni 5-7 min na 220 stepeni. Posle 3 minuta (ili kad vidite da su dobile zlatno-braon boju sa gornje strane), prevrnite ih.
    7. Servirajte ih tople.
    8. Prijatno!

Cela riba

Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.

Ukusno

Cookie policy

Da bi naša stranica ispravno funkcionisala i da bismo stalno unapređivali svoje usluge koristimo kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na „Prilagodi postavke“ možete da postavite njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite veb stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića koji su opisani u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!