Mali trikovi 1: Sve što domaćice nisu htele da vam kažu

16. June 2016.
Autor Slavica
Podelite

Njena jela su ukusna jer se ona pridržava malih trikova kod pripreme hrane. Izdvojili smo četiri, koji su toliko jednostavni da ćete ih sigurno odmah usvojiti.

Dok krije osmeh na uglovima usana, ponosna domaćica upija svaku pohvalu kao najveću vrednost za svoj rad. Ona zna da je uložila sate i isto toliko ljubavi u pripremanje hrane i i ne čudi što je njen patišpan najbolji a ruska salata kao da je stigla sa dvora Romanovih.

Dobra domaćica – najveća moć i slabost žene. Od nje se uvek očekuje da zablista, a svako jelo bude pripremljeno podjednako dobro, nebitno da li ga je prvi ili već stoti put spremala. Iz tih razloga, ljubomorno čuva male tajne koje njenu hranu i poslastice čine tako posebnim.

Priznaćete, njene puslice su prste da poližeš, a balkanska mešavina je na svakom slavlju popularnija od pečenja. A kad zatražite recept za neko novo jelo, uzima papir i olovku i brižljivo piše namirnice, uvek napominjući da je recept star koliko i ona sama, a da je najbolje stvari usvojila od svoje bake.

Ipak, ni nakon par priprema i slepog sleđenja recepta, ne briljiraš poput nje. U čemu je onda tajna?

U malim trikovima koje nikome ne otkriva. Ali, mi smo ih pronašli i spremni smo da ih podelimo sa vama :)

TRIK 1. Ukoliko želite da dobijete čvrstu teksturu šlaga od belanaca nikako ne dodajte odmah šećer. Važno je prvo umutiti penu dok ne postane čvrsta, i tek tada, dodavati kašiku po kašiku šećera sve dok šlag ne postane gust i sjajan. Hopala, za sjajnu tortu vam fali samo još jagodica. :)

Kako da umutite šlag od belanaca

TRIK 2. Rešili ste da pripremite krempite i obradujete voljenu osobu? Oprezno. Kod pravilnog dodavanja brašna nekom kremu važno je da brašno prvo razmutite u malo vode. Tako vam se neće stvarati grudvice tokom kuvanja, a pozitivni komentari neće izostati.

kako da se brašno ne zgrudva

TRIK 3. Voćni kolač je prava letnja poslastica i jednostavan za pripremu. Ipak, svi smo se susreli sa sokom koji se cedi iz odleđenog voća. Iscedite voće i pospite nekoliko kašika griza po njemu. Problem rešen!

Kako ukloniti višak vode iz voća

TRIK 4. Zlatno žuta boja testa nije nemoguća misija, jer uz par mrvica soli koje ćete dodati pre šećera i jaja, testo dobija žute nijanse. Osim ako ne pregori! Tada nema pomoći. :)

 kako da dobije zlatno žutu boju

EXTRA SAVET: Pratite naš blog, spremili smo još trikova koji će vam pomoći u kuhinji. Do sledećeg čitanja.

 

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!