Razlike u tipovima sladoleda od kojih možete da se smrznete!

22. June 2016.
Autor Slavica
Podelite

Šta je gelato? I koja je razlika između frozen jogurta i sladoleda? Svi su oni hladne poslastice, a upravo zbog ovih razlika neki su vam draži od drugih.

Posle pitanja „Koji ti je omiljeni sladoled?“, najčešće je i ono „Šta jedan sladoled razlikuje od drugog?“. Koja je tajna bogate, kremaste strukture sladoleda i ukusa koji nam izmami osmeh na lice?

Recept za odličan sladoled je u četiri sastojka – masti, šećeru, vazduhu i temperaturi. Ali, da li je ipak sve tako jednostavno?

Najveći deo sladoleda je voda koja se pod niskim temperaturama klistališe. Da bi sladoled bio jestiv, potrebno je kristale leda koji nastaju u procesu hlađena smanjiti na najmanju moguću meru. Tu mesto ustupamo mastima (biljnim i mlečnim), šećeru i vazduhu. Tek pravim miksom nastaje poslastica kojoj je teško odoleti. I baš ovaj miks pravi velike razlike u tipovima zaleđenih poslastica koje konzumirate svaki dan. Za vas smo izdvojili samo neke od razlika, a lakše ćete ih usvojiti ukoliko ih sve i probate :)

Šta je sladoled? Sorbe? Parfe i zaleđen jogurt?

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!