Šta način na koji jedete sladoled govori o vama?

25. July 2016.
Autor Slavica
Podelite
Vezani proizvodi

Iako ne postoji naučno istraživanje koje to dokazuje (još uvek!), način na koji jedete sladoled može dosta reći o tome kakva ste ličnost.

Kao što svakodnevne radnje svi obavljamo drugačije, poput načina na koji peremo zube, konzumacija sladoleda se razlikuje od osobe do osobe. Podeliti sa nekim porodični sladoled može biti veoma intimna stvar. Kako će neko kašikom „zaroniti“ u tek otvoren sladoled je nešto što ne možemo znati unapred. Ali kada se to desi, primetićete koliko ste sa nekim slični, ili kooooliko se razlikujete.

Pokušaćemo da odgonetnemo karakteristike ličnosti na osnovu tehnika kojima jedu sladoled. Sledeći put kada kupite sladoled za sebe ili da biste ga podelili, setite se ovog teksta. Pored već ukusne zanimacije, ovo će dodati novu dimenziju uživanju u hladnoj poslastici.

RAVNANJE

Osoba koja ravna sladoled u njemu uživa dugo i sporo. Kako se sladoled topi, ove osobe vole da skidaju tanke slojeve sladoleda sa vrha i na taj način je on uvek poput ravne ploče. U svakom ukusu uživaju podjednako. Pedantnost je jedna od osobina osobe koja se trudi da sladoled uvek bude jednako raspoređen, a mogu biti i pomalo opsesivno-kompulsivne. Najbolja stvar je što je skoro nemoguće izravnati sladoled u potpunosti, pa ova igra može da traje dok kašika ne dotakne dno kutije.

Ravnjanje

BUŠILICA

Kada neko kašiku zariva direktno u sredinu sladoleda, sigurno je da će razljutiti sve oko sebe ukoliko je potrebno da se sladoled deli. Ove osobe su nestrpljive da započnu sa uživanjem u sladoledu i nemaju vremena da razvijaju taktiku za konzumiranje sladoleda, suprotno od prošlog tipa. Iako možda malo nepromišljene, ne treba im suditi na osnovu toga. Kao i pri jedenju sladoleda, ovde osobe su pasionirane za stvari koje su im u životu bitne.

Bušilica

TUNEL

Pravljenje tunela oko sladoleda najčešća je tehnika i veliki broj ljudi upravo na ovaj način jede sladoled. Kako je ovo nepisano pravilo da se ovako jede sladoled, ne mora uvek značiti i uživanje. Neke ukuse volimo više, neke manje, a ako sladoled jedemo ovako, ne mešamo ih i trudimo se da svaki ukus jedemo podjednako. Ove osobe imaju i u životu disciplinu i pravila kojim se vode, koja im niko ne može poremetiti.

Tunel

1 PO 1

Na samom kraju dolaze osobe sa najviše strpljenja, ili baš suprotno od toga. Ako sladoled ima nekoliko ukusa, a odlučimo se da jedemo po jedan, to može imati dva značenja. Jedan tip osobe će prvo pojesti ukus koji najmanje voli, a oni sigurni šta žele, navaliće na omiljeni. Osoba koja se odluči da najlepše ostavi za kraj ima veliki nivo samokontrole, dok druga i u životu ima jasne namere i pasionirano srlja ka svojim ciljevima i željama.

Jedan po jedan ukus

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!