Mućkalica

  • 60 minuta
  • Srednje
  • 3-4 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Kockice svinjskog mesa posolite i pospite začinima: belim lukom u prahu, majčinom dušicom i bosiljkom. Izmešajte ih tako da svaki komad bude podjednako začinjen.
    2. Svaki komad mesa uvijte u slaninu i nanižite na štapiće za ražnjiće.
    3. Ražnjiće pržite na gril tiganju ili na roštilju. Kada je gotovo, meso skinite sa ražnjića.
    4. Na vrelom tiganju dinstajte crni luk oko 5 minuta, dodajući po malo vode dok ne postane proziran (staklast).
    5. Luku dodajte Frikom sataraš mešavinu, seckani beli luk i malo vode. Dinstajte dok ne ispari tečnost
    6. Posolite i dodajte mačinu dušicu, izmešajte. Dodajte meso sa slaninom i sve nalijte sa malo vode pustiti da se krčka.
    7. Kad voda ispari, mućkalicu prebacite u zemljanu posudu i zapecite u rerni.

    Mućkalicu služite toplu uz hleb.

    Prijatno!

Mešavine povrća

Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.

Ukusno