Jedna od osnovnih karakteristika mediteranske kuhinje je bogatstvo raznolikog povrća koje se koristi u spremanju različitih jela, uz dodatak karakterističnih začina.
Mediteranska mešavina je kombinacija rezane paprike, kukuruza šećerca, zelene boranije, šampinjona, luka i zelenih maslina. Ovaj proizvod omogućava veštim kuvaricama i kuvarima pripremu ukusnog povrća tokom cele godine. Odlično se slaže uz riblja i mesna jela.
Nutritivna vrednost | na 100g |
---|---|
Energetska vrednost | 165 kJ / 39 kcal |
Proteini | 1,4 g |
Ugljeni hidrati | 4,7 g |
od toga šećeri | 1,4 g |
Masti | 1,5 g |
od toga zasićenih masnih kiselina | 0,3 g |
Natrijum | 60 mg |
Vlakna | 3,1 g |
Kalijum | 100 mg |
Vitamin C | 9,3 mg |
Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Kuvati 15 minuta.