Ovo su saveti za početnike i trikovi za iskusne

16. January 2017.
Autor Slavica
Podelite

Znamo da već imate vaše metode i navike u kuhinji. Ali evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći. A posebno za mlade kuvare i kuvarice!

Meso, riba, povrće... Imamo već metod kako ih čuvamo i pripremamo. Evo nekoliko saveta da to radimo bolje!

MESO: UKUSNO I SVEŽE I NAKON NEKOLIKO MESECI U FRIŽIDERU

Kada zamrzavate meso, najbitnije je da ih što bolje vakumirate. Zavijte meso čvrsto u plastičnu foliju, zatim dodajte sloj aluminijske folije i tako ga spakujte u vakuum kesu. Spremno je za zamrzivač i naredna 3 meseca biće sveže kao da je tek kupljeno.

Da zagrejete ostatke mesa najbolje je koristiti liveni tiganj. Dodajte malo ulja koje koristite, već pripremljeno meso i na srednjoj temperaturi zagrevajte nekoliko minuta, uz stalno okretanje. Dobiće dodatno ukusnu koricu, a zagrejaće se dovoljno za služenje.

Meso

ZAPLIVAJTE PO TAJNAMA SPREMANJA RIBE

Ako ste ljubitelji ribe na roštilju, nemojte skidati kožu sa ribe. To je u redu kada je pržite ili pečete, ali da se ne bi raspala na roštilju, koža je tu da je održava u jednom komadu. Ukoliko možete, najbolje bi bilo i da nabavite metalne rešetke specijalno za ribu. Tako će biti savršena.

Za najbolji ukus lososa, spakujte ga u foliju, dodajte limun i omiljeno sveže bilje i povrće, pa ga tako pecite u rerni ili na roštilju. Ovako će zadržati sve hranljive materije i ukus. Možete napraviti nekoliko ovih paketića ribe za sve koji prisustvuju obroku, a onda ceo sadržaj iz folije preneti u tanjir.

Riba

KLJUČ ZA PRIPREMANJE POVRĆA!

Ne postoji najispravniji i tačan savet sa pripremu povrća. Međutim, ono što svi kuvari ističu kao najbitnija stvar je da imate dobar nož. Uložite u kvalitetan nož koji ćete koristiti za seckanje povrća. Nekada je jako važno kako je povrće u jelu isečeno i tako utiče na ukus.

Bareno povrće na pari je najbolji način da ono sačuva svoje hranljive sastojke. Da bi bilo ukusnije možete dodati sastojke koje ga neće učiniti manje zdravim, ali će sigurno doprineti ukusu. To su beli luk, limun, sveže biljke začina, đumbir, maslinovo ili susamovo ulje, riblji sos...

Smrznutom povrću pre kuvanja dodajte so, biber i puter. Dobro umešajte i pripremajte ga na omiljeni način. Iako se preporučuje da se začini dodaju na kraju kuvanja, ovako će povrće biti veoma ukusno. Nije nauka, ali nekada su jednostavne stvari ključ.Povrće

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!