Kako da umesite testo kao vaša baka?

16. January 2017.
Autor Slavica
Podelite

Miris hleba koji se peče i brašnjave ruke bake koja je ustala pre svih ukućana kako bi umesila testo, razvukla domaće kore i uz osmeh dočekuje pospane unuke… Da li vas je ova slika bar na trenutak vratila u detinjstvo? 

Zašto vi ne biste stvarali nove uspomene? Umesto hleba iz pekare, neka se kućom širi miris domaćeg hleba, a od gostiju dobijajte pohvale za domaće kiflice sa džemom ili sirom. Sebe počastite supom od domaćih testenina!

Uzmite olovku i papir, a moderne domaćice sve mogu zabeležiti i na tabletu ili laptopu. Prolazimo kroz savete kako da testo uvek uspe.

1. Pre nego što krenete sa mešenjem testa, dobro prosejte brašno jer će tako testo bolje narasti. I pazite, u kvasac nikada ne dodajte so jer ćete tako samo sprečiti narastanje testa. Najbolje je izmešati so sa brašnom i tome dodati kvasac i malo šećera.

Testo i trikovi2. Kako biste lakše oblikovali testo, ruke premažite uljem. Videćete kakve sve oblike možete stvarati od loptice testa.

Savršeno testo brzo i lako3. Za sjajnu koricu na testu, premažite testo žumancem, a za hrskavo testo ne podmazujte pleh, već ga poprskajte vodom pre pečenja.

Umestite testo kao vaša baka4. Rernu dobro zagrejte pre nego što testo ubacite u nju. Ukoliko rerna nije zagrejana, testo se neće lepo ispeći, popucaće i imaće debelu koricu, a postoji šansa da se zalepi za pleh u kojem se peče.

Trikovi i recept za testo5. Šta kada se kolač zalepi za pleh? I za to imamo rešenje. Na šerpicu sa kipućom vodom stavite pleh sa testom i neka odstoji tako par minuta. U par poteza testo će se odlepiti i biće spremno za posluženje.

Isprobajte i javite nam da li su vam trikovi bar malo pomogli pripremu.

Prijatno!

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!