Zašto je losos toliko popularan na Instagramu?

6. January 2016.
Autor Slavica
Podelite
Vezani proizvodi

U vreme posta losos je zdrava hrana za prave hedoniste koji uživaju u slasnom zalogaju, ali i jelo koje preti da pokupi najviše lajkova na društvenim mrežama.

Jela od lososa su redovna na Instagram meniju. Uz neodoljivo narandžastu boju koja se odlično fotografiše, losos je zdrava hrana koja je pokrenula prikriveno takmičenje među posetiocima restorana čija slika sa #suši #losos će dobiti više simpatija i lajkova.

Konzumacija ove ribe je tri puta veća nego pre samo tri godine, a mi volimo da verujemo da je kralj fotografije - Instagram u ovome odigrao bitnu ulogu.

Ukoliko ste već u potrazi za savršenim kadrom, pre nego što uslikate suši, možda je bolje da prvo pročitate ove informacije, jer ćete naučiti ponešto o tome zašto je važno konzumirati losos i koliko je dobar za vaše zdravlje.

Zdrava hrana Frikom losos je popularno jelo za slikanje

1. Lososi brinu o svojoj ishrani. Da bi izdržali put od preko 4.000 kilometara, koliko prelaze da bi se mrestili, moraju dobro da se pripreme. Alge koje jedu sadrže astaksantin koji im daje tu predivnu boju, dok je za ljude koristan jer jača imunitet i štiti kožu i oči od preteranog izlaganja suncu.

2. Svi lososi boluju od nostalgije! Rađaju se u slatkoj vodi, ali život provode u okeanu. Ipak, na kraju se vraćaju u bistru reku u kojoj su rođeni i tu okončavaju život. Pretpostavlja se da tako čuvaju naredne generacije od definitivne selidbe u slanu vodu i spasavaju ih. Ljudi mogu da urade slično konzumirajući ih, jer pomenuti astaksantin dokazano čuva DNK od oštećenja.

3. Imaju fantastičan njuh, nekoliko puta jači nego pas. Možda vam ova informacija pomogne da i vi namirišete dobar suši ili zdrav sendvič sa velike daline.

4. Na svojim dugim putovanjima kao navigaciju koriste mesec i upravljaju se prema njemu. Mi vam savetujemo da uradite isto. Budite romantični, malo više uživajte u mesečevoj svetlosti a sa suncem samo oprezno. Opekotine, zračenje, crvene oči i mučnina mogu i bez vas.

E sa takvim predznanjem se vadi telefon u restoranu :) Prijatno!

Magazin

Članci, saveti i recepti za kuvanje sa Frikomom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!