Hrskavi kroketi od oslića

  • 30-35 minuta
  • Jednostavno
  • 4-6 osoba
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Dotati mu Frikom grašak i skuvati zajedno.
    2. Kuvani krompir i grašak dobro ocediti.
    3. Frikom oslić filete skuvati, ocediti i viljuškom iskidati na sitnije komade.
    4. Krompir i grašak izgnječiti (kao za pire), dodati komadiće ribe, pera mladog luka, rendanu koru limuna, jaje, 1 - 2 kašike brašna i so. Sve zajedno zamesiti i izručiti na pobrašnjavljenu površinu.
    5. Formirati loptu i nožem je iseći na 8 - 12 delova.
    6. Smesa je gnjecava, pa zato dlanove pospite brašnom, Rukama formirajte pljeskavice (krokete).
    7. Krokete pržite na vrelom ulju (3 -4 minuta) da porumene sa obe strane.
    8. Tople krokete služite uz kriške limuna.
    9. Prijatno!

    Napomena: Krokete ne morate sve ispržiti, možete ih zamrznuti i koristiti po potrebi.

Fileti i odresci

Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.

Ukusno