Oslić u sosu od senfa

  • 15-20 minuta
  • Jednostavno
  • 1-2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U zagrejan teflonski tiganj dodajte 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo), stavite filete Frikom oslića, posolite ih sa jedne strane i pržite po 2-3 minuta sa svake strane.
      Napomena: Filete je dovoljno da posolite malo sa jedne strane, možete pre nego što ih stavite u tiganj, a možete i u tiganju (so će pomoći da ulje manje prska zbog vode iz zaleđene ribe). Fileti ribe će se još dodatno dinstati u sosu,tako da je ne morate mnogo začinjavati pre toga.
    2. Zagrejte tiganj, temperatura ne sme da bude na najjače, dodajte maslac. Kada se maslac istopi, dodajte limun i belo vino. Pustite da provri, pa umešajte senf.
    3. Smanjite temperaturu i pustite da se sos kuva 3 minuta.
    4. U sos stavite filete prženog oslića, dodajte neutralnu pavlaku i so. Kuvajte sve još 3 minuta.
    5. Jelo služiti toplo.
    6. Prijatno!

    Napomena: Ovo jelo možete napraviti I u posnoj varijanti tako što ćete maslac zameniti margarinom i umesto mlečne neutralne
    pavlake dodati biljnu neutralnu pavlaku)

Fileti i odresci

Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.

Ukusno