Pohovani oslić sa tartar sosom

  • 20 minuta + vreme koje potrebno da se odledi riba
  • Srednje
  • 1-2 osobe
Autor Frikom
Podelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Prvo spremite tartar sos. Pomešajte majonez, sitno seckane kisele krastavčiće, mirođiju, sok limuna i rendanu koru limuna.
      Napomena: U orginalan recept tartar sosa se ne dodaje rendana kora limuna, ali ova varijanta će pohovanoj ribi dati dodatan ukus
    2. Filete oslića odlediti. Staviti ih na krpu da upije vuodi i ubrusom ih dodatno obrišite.
    3. Filete isecite na manje komade. Posolite, umočite u umućena jaja, pa ih uvaljajte u prezle.
    4. U dubljem tiganju dobro zagrejte ulje koje ste sipali, ali da ga ne bude više od debljine prsta (oko 1cm). Bitno je da temperatura prženja bude na uključena na najjače.
    5. Filete oslića pržite po 2 -3 minuta sa jedne strane, pa 2 - 3 minuta sa druge. Kada fileti sa obe strane dobiju braon rumenkastu boju stavite ih na ubrus, da upije suvišnu masnoću.
    6. Toplu hrskavu pohovanu ribu služite uz tartar sos.
    7. Prijatno!

    Napomena: Ovaj recept možete napraviti i u posnoj varijanti tako što ćete jaja zameniti da akvafabom (ili vegansko belance, to je
    “voda” u kojoj su se kuvale leblebije, zagrejte je i pustite da uvri za 1/3, ohladite i mutite mikserom - dobićete nešto što je nalik
    umućenom belancetu). Majonez za tartar sos zamenite posnim majonezom.

Fileti i odresci

Frikom riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranljivih sastojaka.

Ukusno