Boranija Zelena

Spremite obrok s ovim proizvodom

Boranija, kao i drugo povrće iz grupe mahuna, potiče iz Srednje i Južne Amerike i vekovima je glavni izvor belančevina mnogim pripadnicima indijanskih plemena. Ovo povrće zanimljivog oblika može se u rukama kreativnih kuvara pretvoriti u pravu gastronomsku poslasticu.

Frikom boranija dostupna je tokom cele godine i jednostavna za pripremu. Iz detinjstva se sigurno sećate bakinih ukusnih variva od boranije, o kojima i danas maštate. Boranija se može pripremiti na različite načine, kuvana ili pržena obogatiće sočan mesni odrezak, filet ribe, testeninu ili rižoto. Od boranije možete pripremiti i ukusnu musaku uz dodatak mesa.

Nutritivna vrednost proizvoda
Nutritivna vrednost na 100g
Energetska vrednost 113 kJ / 27 kcal
Proteini 1,9 g
Ugljeni hidrati 3,7 g
od toga šećeri 1,1 g
Masti 0,3 g
od toga zasićenih masnih kiselina 0,09 g
Natrijum 20 mg
Vlakna 4,0 g
Kalijum 146 mg
Vitamin C 14,8 mg
Priprema

Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: kuvati 20 minuta ili pržiti 25 minuta.

Tajna ukusnog obroka sakrivena je u ukusnom, sveže smrznutom Frikom voću i povrću. Od graška i nedoljivog spanaća do mešavina za rusku salatu ili kineska jela i zdrave voćne smoothie-je.

Cookie policy

Da bi naša internet stranica ispravno funkcionisala, kao i da bismo stalno unapređivali Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće: tehničke/nužne, analitičke i marketinške. Klikom na “Podešavanja” možete postaviti njihova ograničenja. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite našoj internet stranici upotrebu kolačića opisanih u nastavku:

Podešavanja Prihvatam sve Ok!