Fajitas
- 20 - 25 minuta
- Jednostavno
- za 4 osobe
Meksička kuhinja privlači brojne gurmane sveta zbog svojih pikantnih ukusa u kojima caruju namirnice poput kukuruza, graška i čilija. Jeste li znali zašto je meksička kuhinja ljuta? Jedan od razloga je kako bi ljuti začini ubili sve neželjene bakterije, a drugi kako bi na što intenzivniji način doživeli čari jela.
Meksička mešavina sastoji se od crvenog pasulja, kukurza šećerca, crvene rezane paprike, zelene boranije, šargarepe i crnog luka u kockicama.
Vrlo je praktična za pripremu brojnih meksičkih specijaliteta, a dostupna je tokom cele godine. Od sada će priprema chillia con carne, različitih chimichanga, tacosa i tortillia biti pravo zadovoljstvo, i moći ćete često da pozivate prijatelje na tematske večeri u znaku Meksika.
Nutritivna vrednost | na 100g |
---|---|
Energetska vrednost | 254 kJ / 60 kcal |
Proteini | 4,3 g |
Ugljeni hidrati | 7,9 g |
od toga šećeri | 0,9 g |
Masti | 0,7 g |
od toga zasićenih masnih kiselina | 0,1 g |
Natrijum | 15 mg |
Vlakna | 9,2 g |
Kalijum | 183 mg |
Vitamin C | 3 mg |
Proizvod pripremati kao sveže povrće bez prethodnog odmrzavanja. Način pripreme: pržiti 15-20 minuta.
Frikom voćem i povrćem možete da obogatite svoju ishranu tokom cele godine.